понеделник, 23 ноември 2009 г.

Диагностика и лечение на Кандида Албиканс

Диагностика на гъбичките
Минали заболявания, физически изпит, както и лабораторни изследвания, включително изследвания на кръвта, кръвна картина и ранното откриване може да спомогне. Тъканната биопсия може да бъде необходимост за инвазивна диагностика на системни заболявания.
Лечение
За да се справите с гъбичките най-важното нещо е да елиминирате хранителните алергии. Най-лошите инфекции могат да бъдат третирани у дома с лекарства предписани от лекар. Много жени предпочитат орални медикаменти, отколкото локални кремове. По-сериозни инфекции може да наложат лекарства даващи се само при болнични условия. Макар и противогъбичните лекарства обикновено да се справят с проблема инфекцията може да се повтори, понякога в резултат на презаразяване от сексуален партньор. Следователно, лечението на двамата партньори понякога е необходимо за да има траен резултат. Ако е възможно употребата на антибиотици трябва да се преустанови по време такава инфекция. За обриви използвайте защитни кремове. Хората със склонност към кандидоза на кожата трябва да поддържат кожата си суха.
Предотвратяване на инфекции от гъбички
Поддържането на чиста, суха и без драскотини или наранявания кожа може да способства за предотвратяване на инфекции от гъбички.

1 коментар:

  1. Здравейте, аз се опитвам да се излекувам от 3 години и половина от кандида с лекарства предписани от гинеколог и така и не се излекувах, дори нещата се влошиха. Накрая започнах да се лекувам с хомеопатия като смених няколко лекаря хомеопати. Сега май случих на доктор, но тя ме изпраща да си правя кръвни изследвания за кандида. Въпроса е, че не намирам информация къде изобщо има лаборатория която да прави такива изследвания??? Ако имате информация моля пишете. Благодаря!

    ОтговорИзтриване